La carn triada és la peça del porc, que es pesa per poder calcular els seus additius. Primer es talla la panxeta i s’arregla igual que les baiones, que són del pernil del porc i de cada pernil sencer en fem 5 peçes que són 5 baiones.

Es posen amb banyeres o recipients on es salen mà, després s’apilen unes sobre les altres amb capes de sal. Aquestes van a la cambra en fred on reposen uns 4 dies, per després, girar-les (les de sota van a dalt i es giren d’esquenes). Al cap d’una setmana o uns 9 dies surten per penjar-les al assecador. La panxeta s’enfila manualment amb un cordill per penjar a la barra. Les baiones van embotides amb una tripa igual que el llom i el cap de llom. Estaran el temps que necessitin de curació al assecador.

Els xiulets fan al mateix procés que els fuets i xoriços. Els llescats també, tot i que després es manipulen per tallar i poder fer les bosses de 100 gs.

Tots els productes esmentats es poden manipular per anar tallats com a llescats o com a talls envasats al buit: tall de panxeta, tall de llom, tall de baiona, tall de cap de llom, fuet al buit, xoriço al buit, llonganissa al buit, botifarres al buit o talls de botifarra al buit.

Les cambres de fred han d’estar a una temperatura de 2 a 5 graus. Els assecadors estan de a 55 a 65 d’humitat i entre 10 i 15 graus de temperatura.

Les botifarres s’han de conservar una vegada estan a la venda a uns 4 a 8 graus. Es recomana que els altres productes estiguin de 8 a 15 graus.